Webwizards
Image default
Dienstverlening

Welke printer past bij mijn bedrijf?

Een printer is onmogelijk om het uit het bedrijfsleven weg te denken, je kan er gewoon niet zonder werken.  Waar niet iedereen op van de hoogte is welke printer past nu het beste bij de specifieke behoefte en wensen van het bedrijf?  De meeste bekende printers zijn de inkjet- en de laserprinter, je hebt ook nog andere soorten zoals een 3D printer, Hot foil printer en een DOD printer.  In dit artikel gaan we slechts de Inkjetprinter en de laserprinter bespreken.

De Inkjetprinter maakt gebruik van inkt die men op het papier gaat spuiten. Deze printers zijn zeer goed in aankoop tegenover de laserprinter. Hierdoor schaffen veel mensen deze printer aan maar waar men dan niet op  de hoogte is dat de lage prijs gecompenseerd word in het aankopen van de inkt.  Ze kunnen voor de inktpatronen een hoge prijs hanteren omdat er geen goedkoper alternatief is.  We raden je de inkjet printer aan als je in je bedrijf regelmatig foto’s en in kleur moet afdrukken.  Deze printer werkt wel wat trager dan de laser printer maar je verkrijgt dan wel betere kwaliteit.

Bij een laserprinter maakt men geen gebruik van inktpatronen maar van een soort poeder genaamd ‘toner’.  Bij een laserprinter spuit men het poeder niet op het papier maar drukt men het tegen het papier.  Het voordeel van een laserprinter is dat het veel makkelijker is om het te onderhouden en komt het beste tot zijn recht als het veel, lange teksten in zwart-wit moet afdrukken. Zoals  ik al gezegd heb in vorige paragraaf  drukt deze printer sneller dan de Inkjetprinter af.

Voor het doorsturen en ontvangen van gegevens via je printer kan je het beste een kabel printer aanschaffen voor een optimaal resultaat te verkrijgen.  Nu heb je ondertussen ook de kans om via bluetooth verbinding met je printer te maken.

 

http://www.kba-metronic.com/