Webwizards
Image default
Dienstverlening

Een Leider Introduceert Frisse Ideeën

Ben jij ook zo moe van mensen, in leiderschapsposities, die altijd maar op oude voet verder gaan, in plaats van dat ze een niveau van relevante, kwalitatieve creativiteit bezitten om te zien en te bedenken, creëren en ontwikkelen van relevante, inspirerende, duurzame plannen en acties die de organisatie vooruit helpen zoals het zou moeten?

Het is tegenwoordig, meer dan ooit, dat we leiders nodig hebben die klaar zijn om met frisse ideeën te komen, die de potentie hebben tot inspiratie en motivatie van collega’s om zich meer betrokken te voelen en na te denken over toekomstige leiderschapsposities! Met dat in gedachte zal dit artikel, kort, ingaan op de mnemonische benadering, wat dit betekend en waarom het een belangrijke overweging is.

  1. Toekomst; feiten; bekleden: Het is belangrijk voor echte leiders om realistisch naar de feiten te kijken en te bepalen wat de prioriteiten zijn, gebaseerd op zienswijzen, behoeftes, overwegingen, doelen en prioriteiten, en natuurlijk duurzaamheid! Wanneer men klaar is om naar de toekomst te kijken, wordt men vaardiger in het bekleden van een adequaat niveau van leiderschap.
  2. Relevant; redeneren; echoën; realiteit Hoe je je beredenering ontwikkeld en verwoord, en of deze werkelijk relevant is voor zowel de organisatie als zijn belanghebbenden, bepaalt vaak of een mededeling echoot bij collega’s! Een echte leider wordt afgemeten op zijn bereidheid om de realiteit onder ogen te zien en daarop actie te ondernemen.
  3. Empathie; nadruk; solide: Effectief leiden, betekend prioriteren van zienswijzen, behoeftes, doelen en prioriteiten van collega’s en het duidelijk tonen van het hoogste niveau van echte empathie! Wanneer men op deze wijze werkt wordt men veel vaardiger in het leggen van maximale nadruk!
  4. Sterker; oplossingen; duurzaam systeem: Moet het niet het doel van een leider zijn om zijn organisatie sterker achter te laten wanneer hij weg gaat, dan wanneer hij begon? In plaats van te gaan vinger wijzen en klagen zal een echte leider zich focussen op de beste oplossingen om een duurzaam systeem te bedenken, creëren, ontwikkelen en implementeren!
  5. Helen; hoofd/hart: Wil jij ideeën goed uitdrukken zodat ze het verschil maken, dan moet je je daarop focussen op een helende manier; in plaats van prioriteiten te stellen aan je eigen agenda of zelfbelang! Dit behoeft de bereidheid om door te gaan met aandacht voor zowel het logische als de emotionele componenten, dus behoud een hoofd/hart balans!

www.ivpp.nl

https://www.ivpp.nl/persoonlijk-leiderschap/