Webwizards
Image default
Kinderen

Welke babykleding voor welke temperatuur?

Ben je net ouder geworden van je eerste kind? Dan zal je vast met veel vragen zitten. Dat is natuurlijk niet gek aangezien alles voor het eerst is. Daar sta je dan met je kind in je huis en dan moet je opeens alles zelf of met je partner doen. Dat is ook wel een beetje eng en spannend, maar ook een zeer mooie komende tijd. Je gaat van alles uitzoeken en komt tot bepaalde oplossingen. Om je een beetje op weg te helpen is deze blog geschreven over babykleding. Welke kleding heeft je kind nu nodig bij welke tempratuur en welke kledingstukken zijn goed om te kopen. Dit zijn onderdelen die terugkomen in deze blog.

Overdag of s ’nachts

De tempraturen overdag en s ‘nachts willen nog wel is enorm verschillen. Zo is het over het algemeen s ‘nachts een stuk kouder en koelt het al af in de avond. Dit betekent dat je hier ook rekening mee moet houden als ouders. Als ouder is het handig om de tempratuur in de babykamer tussen de 16 graden en 18 graden te zetten. Dit is een tempratuur die voor baby’s goed is. Verder is het voor de nacht belangrijk om je baby een pyjama aan te doen en je baby lekker warm in een babyslaapzak te stoppen. Al dit is natuurlijk afhankelijk van de seizoenen waar je zit. Zo zal het in hartje zomer niet nodig zijn om een hele warme babyslaapzak te gebruiken, maar is een laken mogelijk al genoeg. De tempratuur van je baby check je het best door de voeten te voelen of de nek van je baby te voelen. Als je het gevoel hebt dat je baby het warm genoeg hebt, dan zal dat zo zijn. Let wel op dat je baby kan gaan zweten en dat luchtige kleding dus belangrijk is.

Blijf je binnen of ga je naar buiten?

Voor beide gevallen is verschillende soorten kleding van toepassing. Zo zal je voor je kleine binnen minder warme kleding aan hoeven doen, en zijn babyschoenen al helemaal niet interessant. Wel kan je kiezen voor lekker warme anti slipsokken of babyslofjes. Voor buiten is het handig om je kindje warm aan te kleden, tenzij het natuurlijk erg warm is buiten. Als de zon straalt is het belangrijk om het gezichtje en de huid van je kind goed te beschermen. Een mooie vissershoedje is vaak een goed kledingstuk om te gebruiken. Voor de voetjes van je kind is het ook handig om bepaald schoeisel aan te trekken. Het verschilt hierbij wel aan de leeftijd. Een jong kind zal nog niet gaan lopen en heeft geen schoenen nodig. Die zal je goed inpakken met een dekentje en dat is genoeg. Voor jonge kinderen die de eerste stapjes beginnen te zetten zijn eerste schoentjes baby handig om aan te schaffen. Deze schoentjes zijn zeer flexibel, zorgen voor warmte en zorgen voor bescherming.

Winter of zomer

Voor de zomer heb je vaak luchtige babykleding nodig, zodat je kind minder zal zweten en je kind ook niet het te warm krijgt. Voor de winter is het belangrijk om de handjes, voetjes en het hoofdje goed te beschermen. Dit doe je door dikke sokjes en schoenen, door wandjes en door een lekkere muts.