Webwizards
Image default
Auto’s en Motoren

Auto met defect verkopen

Normaal gezien is een auto verkopen met een defect vrij lastig. Wie wil nu een kapotte auto kopen? Natuurlijk kun je wel een auto met defect verkopen. Denk aan handelaren en autobedrijven. Wie een auto kan repareren wil ook wel een kapotte auto kopen.

 

Hoe een kapotte auto verkopen

Een kapotte auto verkopen kan op verschillende manieren. Zo kun je een zoekertje plaatsen op een 2dehands site om handelaren te bereiken, of gebruik maken van een autoveiling of autobedrijven te bereiken.

 

Wat is het verschil tussen handelaren en autobedrijven

Het verschil tussen handelaren en autobedrijven via een autoveiling is dat handelaren alleen opereren en minder voor je auto teruggeven dan autobedrijven. Via een autoveiling bereik je namelijk meer dan 5000 autobedrijven welke je tegen elkaar op laat bieden. Je kunt de auto verkopen aan het hoogste bod. Een bod ontvangen is gratis en vrijblijvend. Je loopt dus geen risico en bent altijd verzekerd van een goede prijs. De autobedrijven die aangesloten zijn bij de autoveiling komen tevens de auto zonder kosten bij je ophalen. Een ware uitkomst wanneer de wagen niet meer kan rijden.

 

Verkopen met welke mankementen

Een auto kan vanalles mankeren. Het woord defect is heel breed. Voor de een betekent een defect dat de motor defect is, en voor de ander een kapotte voorbumper. In beide gevallen is er iets stuk.

De autoveiling combineert verschillende soorten bedrijven. Er zijn namelijk dealers, garagisten, en schadeherstelbedrijven bij aangesloten. Je kunt dus prima en snel een auto verkopen met een kapotte voorbumper waar met name veel schadeherstellers belang bij hebben, maar ook een auto met een kapotte motor waar weer veel garagisten interesse in hebben. Voor iedere auto vind je altijd snel een koper. Het kost niets dus het valt zeker eens te proberen toch?

 

Verschillende autoveilingen

In België zijn er verschillende autoveilingen actief. Besteautobod is een van de meest bekende omdat deze volledig gratis is. Zowel het aanmelden als het ontvangen van het hoogste bod kosten je niets. Mocht je akkoord gaan met het vrijblijvende bod dan is de auto gegarandeerd verkocht en wordt hij (meestal binnen 48 uur) gratis bij je opgehaald. Je bent direct van de wagen af en krijgt ook meteen het afgesproken geldbedrag.

 

https://besteautobod.be/schadeauto-verkopen/