Webwizards
Image default
Financieel

Geld lenen zonder zwarte lijst controle.

Geld lenen en je staat op de zwarte lijst was tot voor kort nog ontzettend moeilijk. De controle toetsing was niet alleen verplicht, het was ook nog eens een heel makkelijk middel voor banken om je af te wijzen. Omdat er zoveel mensen zijn die geld willen lenen pakken banken alleen de mensen eruit die weinig risico vormen. Dit zorgt ervoor dat de tarieven voor een standaard lening laag gehouden kunnen worden. Maar het betekent ook dat geld lenen zonder controle een dure liefhebberij wordt.

Door de vergrote risicofactor komt er namelijk een opslag op de rente. De overheid verzet zich hier overigens tegen door bijvoorbeeld de minilening te bekritiseren. Er zou een ‘crimineel hoge rente’ worden geeist, en het wordt nog erger als er wanbetaling optreedt. Toch zetten veel mensen hun vraagtekens hierbij. De inmenging van overheid in de vrije kredietmarkt is een serieuzer probleem dan het op het eerste gezicht lijkt. Geld lenen zonder controle moet namelijk gewoon kunnen als de behoefte hieraan bestaat. Er is een markt voor, er zijn aanbieders en dus reguleert de markt zichzelf wel.

Een andere methode van leningen afsluiten is een lening nemen bij een particuliere geldverstrekker. Een particuliere geldverstrekker toetst over het algemeen niet bij controle, waardoor geld lenen zonder controle gewoon mogelijk wordt. Natuurlijk is ook dit niet goedkoop omdat de geldverstrekkers ook weer hun risico moeten incalculeren. Ze redeneren dat de leningnemer al eens eerder niet aan zijn of haar verplichtingen heeft voldaan en dat er dus een redelijke kans is dat dit nog eens gebeurd.

Zorg ervoor dat bij welke leningvorm je ook kiest, je aan je verplichtingen kunt voldoen. De situatie wordt er nooit beter op wanneer je jouw lasten niet kunt voldoen. Misschien denk je dat het niet erger kan worden, maar dan heb je het meestal mis. Deze mensen kunnen je leven tot een ellende maken door loonbeslag, invordering, deurwaarders en andere invorderingsmaatregelen. Sta dus altijd stil bij je inkomen over een bepaalde periode om te zien of je wel aan jouw verplichtingen kunt voldoen. Makkelijk geld lenen moet nooit je doel zijn. Zorg ervoor dat je voldoende denkwerk steekt in de voorbereiding, dan bespaar je jezelf heel wat ellende.

Waar het natuurlijk op neerkomt is dat je zowel geld lenen zonder vragen wilt, als een lening die zo goedkoop mogelijk is. Of dat altijd te combineren valt blijft natuurlijk de vraag, maar er zijn varianten genoeg op de markt om mee te vergelijken. Het is niet zo dat alle leningvormen noodzakelijkerwijs snel moeten worden afgelost. De minilening bijvoorbeeld wel, al is het bij die leningvorm gebruikelijker dan bij een doorlopend krediet. Daar heb je altijd maandenlang, zo niet jarenlang de tijd om af te lossen. Maar dat betekent natuurlijk ook dat je al die tijd rente betaalt. Bij veel mensen is het zelfs zo dat ze jaren en jaren alleen maar rente betalen en helemaal geen aflossing!

De grote val bij een doorlopend krediet (een leningvorm die zonder controle lastig te krijgen is) is natuurlijk dat je ontzettend hoog in de rente komt te zitten. Als je onder de 10% zit doe je het al goed, maar dat betekent nog altijd dat de rente in de honderden euro’s per maand loopt. In de toekomst zullen we hier nog wat dieper op ingaan.

http://geldleneninbelgie.com/cofidis-direct-cash/