Webwizards
Image default
Gezondheid

Wat te doen in het geval van een kater? Anti-katertips

Wanneer je op zondagochtend wakker wordt met knallende hoofdpijn een maag die overstuur is dan is het te laat om de kater te voorkomen en heb je tips tegen een kater nodig om de dag door te komen. Gelukkig zijn het precies de anti-katertips die wij jou te bieden hebben. Lees dus verder wanneer jij denkt dat je wel wat van deze tips kunt gebruiken.

Blijf constant water drinken

Wanneer je een kater voorkomen wilt dan is het erg slim om tussen de alcohol door ook wat glazen water achterover te slaan, maar wanneer dit er niet van gekomen is dan helpt het nog steeds om de volgende ochtend veel water te drinken. Water zal de uitdroging tegengaan die alcohol veroorzaakt, waardoor de hoofdpijn in ieder geval lichter zal worden.

 

Maak een gezond ontbijtje

Jouw lichaam heeft natuurlijk wel energie nodig, dus ook als eten niet heel goed klinkt is het verstandig om iets te eten. Een gebakken eitje met zout kan goed helpen, aangezien een ei cysteïne bevat, en cysteïne is een stofje wat de stof die een kater veroorzaakt afbreekt. Door het eten van ei kun jij jouw kater dus verlichten. Ook een banaan is verstandig, vooral als je eigenlijk geen zin in eten hebt, een banaan bevat namelijk kalium en dit helpt afvalstoffen het lichaam uit, en de banaan kalmeert een maag die overstuur is.

 

Beweeg, maar niet te heftig

Sommige mensen zweren bij je kater eruit zweten, en staan zondagochtend in de sportschool te zwoegen, maar zo werkt het dan net niet. Je lichaam heeft een behoorlijke klap gehad door die alcohol, en jezelf het zweet in werken is dus niet heel handig. Een rondje wandelen of hardlopen daarentegen is wel goed. Beweging zorgt voor een verbeterde bloedcirculatie, waardoor afvalstoffen wel sneller het lichaam uit zijn, als het maar niet te intensief is.

 

Probeer zo lang mogelijk te slapen

Wanneer je veel alcohol hebt gedronken dan zal je tijdens het slapen niet echt uitrusten, maar gelukkig kan jouw lichaam deze tijd wel gebruiken om alle alcohol af te breken, waardoor je dus ook minder kans op een kater hebt. Hier komt nog bij dat je door een deel van de kater heen kunt slapen. Probeer dus zoveel te slapen als mogelijk is, en doe eventueel nog een dutje de volgende dag.

 

Met deze anti-katertips hoop ik dat jij de dag erna wel overleefd, al is het natuurlijk nooit fijn om een kater te hebben. Het beste is natuurlijk om een kater te voorkomen, door niet zoveel te drinken en tussendoor veel water te nuttigen, maar soms dan drink je iets teveel, dat overkomt iedereen. Gelukkig bestaan er wel zulke tips tegen een kater die je de dag doorhelpen wanneer je dan toch iets te diep in het glaasje hebt gekeken, maak er alleen geen gewoonte van, dan doe jij je lichaam echt iets aan.