Webwizards
Image default
Banen en opleidingen

Hoe u een externe recruiter kiest

human resource management

Externe specialisten hebben de neiging om te “fuseren”. Hoe u een betrouwbare aannemer vindt en deze niet kwijtraakt!

Iedereen is op zoek naar een medewerker die het team komt versterken, hoge resultaten behaalt en in vreugde en verdriet bij zijn collega’s is! Hij zal ook een coole professional zijn en een ambitieus persoon met brandende ogen (en waar nu zonder brandende ogen?).

Bij het zoeken naar de perfecte kandidaat wordt een leider met veel problemen geconfronteerd. De vaardigheden zijn zwak, de motivatie is nul, er zijn veel ongepaste reacties die moeten worden verwijderd, of er zijn helemaal geen, inadequate verzoeken.

Om van de hoofdpijn af te komen, gaat de manager voor hulp naar een rekruteringsbureau of naar externe recruiters. Maar nogmaals de vraag van zoeken: hoe vind je een recruiter die de juiste persoon in het optimale tijdsbestek brengt en niet verdwijnt als de vacature te zwaar voor hem is?

Hier zijn een paar dingen waar u op moet letten bij het kiezen van een recruiter:

Vaardigheden en industrie

De recruiter is gespecialiseerd in het segment (IT, Digitaal, vastgoed, financiën). Specialisatie is een garantie dat een persoon wordt ondergedompeld in het onderwerp, en hij heeft een database met kandidaten en gevestigde contacten. Minimale werkervaring: vanaf 2 jaar.

Een goede recruiter werkt alleen, een professional heeft zijn eigen team. Daarin is iedereen gefocust op bepaalde vacatures en heeft elk een contactbasis, inzicht in de markt van de concurrentie en de vereiste vaardigheden. Dit verhoogt de pluksnelheid!

Het is fijn als een recruiter als expert optreedt: trainingen geeft, bedrijven raadpleegt, HR adviseert en werkzoekenden kosteloos helpt bij het zoeken naar werk.

En het is gewoon geweldig als een recruiter veel kanalen en tools gebruikt in zijn werk: hij is een verkoper, een marketeer, een analist en een PR-persoon in één. De selectie van kandidaten voor hem is een creatief proces en een constante analyse van de resultaten van zijn werk met de ontwikkeling van effectieve oplossingen.

Recensies en social media profielen

Een professional is vertrouwd en aanbevolen! Er zijn recensies over zijn werk die hij op verzoek kan verstrekken.

Een succesvolle recruiter onderhoudt een blog, social media-pagina of YouTube-kanaal. Daar deelt hij zijn best practices en natuurlijk vacatures.

Zijn FB-pagina en LinkedIn-profiel zijn altijd actief en hij heeft een breed scala aan contacten.

Eerste kennismaking en werk

Na het eerste bericht weet je niet hoe snel de recruiter de vacature zal sluiten. U hoort het antwoord pas nadat u de markt hebt geanalyseerd en bestudeerd, en wees hiervoor bereid om zoveel mogelijk informatie te verstrekken (in de applicatie – alles tot in het kleinste detail). Het resultaat is een complete analyse op applicatie gebaseerd op de huidige arbeidsmarkt, seizoensinvloeden en andere factoren. Een professionele recruiter zal u ook aanbevelingen doen en u helpen bij het correct schrijven van een functieomschrijving.

Selectieverzoek is de basis van de zoektocht. Een bekwaam sollicitatieformulier bespaart tijd en stelt een specialist in staat om direct gerichte kandidaten te tonen.

Wanneer de aanvraag is voltooid, vindt er een laatste bijeenkomst plaats: maak je klaar, ze zullen je bestuderen en veel vragen stellen om te begrijpen wie je nodig hebt. Maar onthoud: de recruiter evalueert de persoonlijke kwaliteiten en professionele competenties van de sollicitant, maar het is niet nodig om van hem een ​​diepgaande beoordeling van de juistheid van de code (IT) en de juistheid van kennis van wetten (jurisprudentie) te eisen.

Conclusie

Het is niet belangrijk of uw recruiter op afstand werkt of niet, zijn persoonlijkheid is belangrijk. En als hij smoorverliefd is op zijn werk, voorzichtig is met feedback, bereid is advies te geven, aandachtig op zoek naar de kandidaat zelf, als hij volhardend, flexibel en kalm is, dan is dit degene die je nodig hebt. Ook een rekruteringsbureau van it-specialisten kan u altijd helpen.

search for a job

https://www.globalrecruitment.info/