Webwizards
Image default
Woningen

Goedkope kozijnen prijzen

 

Hoe het raam correct opmeten?
Het is noodzakelijk om het raam heel nauwkeurig op te meten, zodat het exact overeenkomt met de afmetingen van de opening. Als alles correct is gedaan tijdens de meetfase, zullen er geen problemen zijn met installatie en bediening. In de regel worden metingen uitgevoerd door een meester van een raambedrijf. Zelf meten? Leer hoe u uw raam correct kunt meten.

Let op: in paneelhuizen hebben openingen standaardafmetingen en in bakstenen gebouwen kan hun afmeting verschillen – zorgvuldige metingen zijn nodig.

Hoe de opening voor een kunststof raam meten?
De belangrijkste elementen die moeten worden gemeten, zijn in de figuur gemarkeerd met letters:

A – externe hellingen
B – het contactgebied tussen het frame en de helling
C – opening binnen
D – de grootte van het segment van de bovenkant van de helling tot de onderkant van de opening
F – interval in het midden van eb en helling bovenaan
Raamopeningsschema

Eerst moet u de structuur van de opening bepalen.

Kwarten en hun combinaties
Bijna alle bakstenen en veel paneelhuizen hebben een kwartrichel buiten het raam, wat de grootte van de raamconstructie beïnvloedt. Aan de buitenkant is het raam 5–25 cm kleiner.
Het omgekeerde kwartaal is zeldzaam, meestal aan het einde. Hiermee overschrijdt de grootte van het raamblok aan de buitenkant de binnenkant. Beide moeten zorgvuldig worden gemeten.
Een rechte opening – binnen en buiten dezelfde afmetingen – komt meestal voor in particuliere woningen.
Sommige openingen aan de zijkanten hebben een kwart, maar aan de onder- en bovenzijde is deze afwezig. Of andersom – er is een element boven en onder, maar niet aan de zijkanten. Eenvoudig van boven, omgekeerd van onderen en vice versa. Er zijn veel opties voor dergelijke combinaties.
Kwartloze (links) en kwartloze (rechts) ontwerpen

Kwartloze (links) en kwartloze (rechts) ontwerpen

De vertrekken in de ramen bevinden zich vaak anders in één appartement. In sommige huizen is het element geplaatst bij de productie van een betonpaneel, waarbij ook het talud werd opgevuld met betonmengsel. En in dergelijke gebouwen ziet de opening er recht uit, maar wanneer de beglazing wordt gedemonteerd, neemt deze toe door de vernietiging van de hellingen. Zelfs een professionele meter kan niet altijd rekening houden met dergelijke nuances. Specialistische ervaring is essentieel voor nauwkeurige metingen. In gebouwen van hout zijn raamelementen erg slecht zichtbaar, omdat ze verstopt zijn met planken. Een professional zal eventuele interferentie vóór inspectie verwijderen.

We raden af ​​om PVC-beglazing te bestellen voor zelfgemeten openingen. Door een foutje te maken met de maat kun je een systeem krijgen dat niet breed genoeg is om te weinig licht binnen te laten. Door meer ramen te bestellen dan nodig, loop je het risico de profielen opnieuw te moeten aanbrengen of de opening te vergroten.

Om de geschatte prijs van beglazing te weten, hoeft u alleen de lengte en breedte van de opening te weten. Om dit te doen, meet u ze met een meetlint aan de binnenkant. In dit geval is een fout van maximaal duizend roebel mogelijk. Wilt u nauwkeurige metingen krijgen? Volg onderstaande richtlijnen.

Neem een ​​kwartje
We meten het interval tussen de buitenste raamwanden A.

In dit geval is het kozijn meestal verborgen achter de buitenwand van het raam en vormt aan beide zijden nissen B1 en B2. We nemen ze stapsgewijs vanwege de geschuimde inkeping. De som van de waarden C = A + B1 + B2 is de breedte van de opening.

Meting van het raam.
Evenzo meten we de hoogte – achter de buitenmuur H – en voegen deze toe met een interne inspringing. Het is alleen bovenaan in de ramen en een kwart. We houden rekening met de vrije ruimte voor de montagedelen – een segment van de bovenwand tot het frame. Door H toe te voegen met B3, krijgen we de hoogte van het raam.

Geen kwartier
In dit geval zijn de metingen vereenvoudigd. We meten de opening, zoeken de afmetingen. De maat van de klamboe is de maat van het raamblok zonder kozijn, alleen een opening.

Zelfmeting van kunststof ramen vóór installatie stelt u in staat om hun kosten grofweg te bepalen. Voor de productie en installatie van profielsystemen dient u contact op te nemen met een professionele meter – bestel een gratis maatvoering van ramen. Na het nemen van metingen berekent hij de schatting.

Goedkope kozijnen prijzen

https://offerte-pvc-ramen-deuren-glazen-schuif.be/