Webwizards
Image default
Bedrijven

Riet uit eigenland

Een rieten dak kan een compleet andere uitstraling geven aan een gebouw. Het mooiste voorbeeld is misschien wel de ingang van de beroemde Efteling. Hier kun je maar weer goed aan zien wat de toegevoegde waarde is van riet. Veel mensen kennen het honderden jaren oude vak van rietdekker maar amper en hebben daarom ook veel vragen over het leggen van een rieten dak.

 

Riet komt gewoon uit ons eigen land. Riet groeit heel erg goed in Nederland. Riet is namelijk om mee te beginnen niet erg kieskeurig als het gaat om een locatie om te kunnen groeien. Om tot de drie meter hoogte te kunnen groeien heeft riet niet veel nodig. Slechts een kant met water is al genoeg voor riet om te kunnen groeien. Dat is geen probleem voor Nederland. Maar je krijgt dan niet gelijk het beste riet. Het beste riet van Nederland komt vooral uit de provincies Friesland en Noord-Holland.

 

Een rieten dak noemen mensen vaak een investering voor het leven. Dit is omdat het simpelweg enorm lang mee gaat. Een rieten dak leg je niet zo maar en zal veel tijd kosten. Dit doe je niet zelf en zet je normaal gesproken een rietdekkersbedrijf voor in. Vroeger was riet en stro het goedkoopste materiaal om te gebruiken voor het dak. Tegenwoordig is dat allang niet meer zo. Nu is een rieten dak een luxe geworden. Rieten daken zie je daarom vooral op grotere woningen zoals villa’s.

 

Wanneer je bent overtuigd van de schoonheid van een rieten dak dan kunt u ervoor kiezen het huidige dak te vervangen met een rieten dak. Helaas kunt u niet altijd overstappen, omdat niet elk dak geschikt is voor een rieten dak. Het huis moet een alleen staand zijn en moet minimaal een hellingshoek van dertig graden hebben. Des te steiler het dak, des te sneller het riet kan drogen.

http://www.rietwerk.nl/