Mag je je parkeerschijf ‘verzetten’?

tweedehands prijs auto bepalen  

U staat geparkeerd waar u de parkeerschijf moet gebruiken. Kun je na de parkeerperiode nog staan ​​en de schijf gewoon “verplaatsen”? Welke risico’s loopt u tegen?

U brengt een middagje winkelen door en parkeert vervolgens uw auto in het blauwe gebied (parkeerschijven moeten worden geplaatst). Of de parkeerplaats bij uw werkbedrijf bevindt zich al in het gebied waar u de parkeerschijf moet gebruiken. In dit geval, wanneer uw parkeertijd is verstreken, wilt u misschien de auto verlaten en de schijf gewoon verplaatsen.

Het mag niet

De wet verbiedt u dit te doen. U kunt de schijf niet verplaatsen, maar u kunt alleen op dezelfde locatie blijven. Wat u kunt doen, is de parkeerplaats verlaten, deelnemen aan het verkeer en vervolgens weer gaan parkeren. Een paar centimeter voorwaarts of achterwaarts rijden op een parkeerplaats of doen alsof je wegrijdt en direct achteruit rijden, is dus niet voldoende.

Controle

Zo kunt u uw parkeergedrag controleren door de banden en straten te markeren met krijt of een marker. In sommige steden is er ook een gps-systeem waarmee u kunt bepalen of u rijdt.

Als u zich niet aan deze regels houdt, loopt u mogelijk het risico op boetes.

Ook het gebruik van automatische parkeerschijven is verboden (de parkeerschijf beweegt automatisch na verloop van tijd door de accu). Trouwens, de straf die sommige rechters hebben opgelegd, is behoorlijk streng.

Wij kunnen alle vragen voor u regelen en een redelijke prijs voor uw auto voorstellen!https://auto-verkopen-belgie.com