Webwizards
Image default
Woning en Tuin

Hoe houd ik ongedierte tegen in België?

Ongedierte is één van de grootste rampen voor menig huiseigenaar in België. Naast dat ze enorm veel schade aanrichten aan je bezittingen, zouden ze ook nog eens ziektes met zich mee kunnen dragen. Bovendien bestaan er nog mensen die een panische angst voor ongedierte als spinnen, muizen of ander soort ongedierte hebben. Kortom, het hebben van ongedierte in je woonhuis of bedrijfsruimte is geen pretje. In deze blog vertellen wij jou, hoe je deze vliegende, kruipende of glibberende beestjes het beste tegen kunt houden.

Hoe voorkom je ongedierte?

Ratten en muizen, maar ook andere soorten ongedierte, zijn altijd op zoek naar een veilige omgeving waar ze ook voldoende voedsel binnen handbereik hebben. En waar vinden ze veiligheid en voedsel? Juist, in een woning of bedrijfspand. En dat zou zomaar eens jouw huis kunnen zijn. “Hoe voorkom ik dit?”, horen wij je denken. Een garantie voor het voorkomen van ongedierte kunnen wij je niet geven, maar door deze maatregelen te treffen, verklein je de kans erop enorm:

  • Houd je huis schoon. Donkere, stoffige hoekjes zijn ideale plekken voor muizen en ratten om zich te nestelen. Ook zijn de hoekjes vatbaar voor wespennesten.

  • Sluit afval en voedselvoorraden goed af en laat het niet rondslingeren. Dit maakt het voor hen ondoenlijk er bij te komen, waardoor ze naar een andere woning op zoek zullen gaan.

  • Vermijd overblijvende ruimtes tussen meubels en plinten. Deze dienen vaak als schuilplekken voor insecten en knaagdieren. Bovendien is het er vaak erg vochtig, wat het voor hen een ideale leefomgeving maakt.

  • Maak gaten, naden en kieren dicht. Ongedierte weet vaak via de kleinste openingen binnen te komen. Door deze te dichten, maak je het onmogelijk voor hen om binnen te komen. 

Wat kan ik zelf doen tegen ongedierte?

Nadat je al deze maatregelen getroffen hebt, kan het alsnog zo zijn dat je bezoek krijgt van de beestjes. Sommige mensen snellen zich direct naar de lokale drogist, wanneer ze last (denken te) hebben van ongedierte. Echter raden wij van Beestjes Kwijt de middelen die hier verkrijgbaar zijn sterk af. Ze zijn misschien in staat om enkele beestjes te doden, maar niet om een gehele ongedierteplaag te bestrijden. Liever schakel je een erkende en gecertificeerde ongediertebestrijder in.

Schakel de professional in!

Ben jij op zoek naar een ongediertebestrijder bij jou in de buurt? Dan ben je bij www.beestjeskwijt.be aan het goede adres! Onze ervaren vakmannen zorgen er binnen een mum van tijd voor dat jij verlost ben al het ongedierte, in het rondom je woning of bedrijfspand. Daarnaast voorziet deze expert je ook nog eens van deskundig advies, om een volgende plaag te voorkomen. De lokale ongediertebestrijder wacht op jouw telefoontje, waar wacht jij op? Neem vandaag nog contact en wie weet staat dezelfde dag nog voor je deur!

https://beestjeskwijt.be/