Webwizards
Image default
Mode en Kleding

Hoe herken je een nep Michael Kors horloge?

Michael Kors is wereldberoemd om zijn stijl, die danst op de lijn tussen waardig en gedurfd: zijn stukken roepen een substantiële vrouwelijke energie op die aan de basis ligt van elke stap voorwaarts die het moderne luxemerk zet.

Deze magnetische flair trekt fashionista’s naar de Michael Kors-winkels, en zet namakers ertoe aan replica’s te maken van de producten van het merk, vooral van hun ongelooflijk populaire uurwerken. Daarom hebben wij deze gids samengesteld om ervoor te zorgen dat het horloge dat u op het oog hebt, authentiek is, zodat u uw zuurverdiende geld niet verspilt aan een nep Michael Kors-horloge.

Toen de populariteit van Michael Kors uurwerken rond 2013 omhoog schoot, had de horlogefabrikant van het merk, Fossil, het moeilijk om de kwaliteit van de producten te handhaven toen ze in korte tijd enorme aantallen bestellingen moesten verwerken. Daardoor waren er vaak inconsistenties tussen horloges van hetzelfde model. Omdat deze meestal een aanwijzing zijn voor een namaakhorloge, kan het moeilijker zijn een nagemaakte Michael Kors te herkennen dan een namaak Rolex of namaak Cartier. De volgende tips zijn echter van toepassing op de meeste, zo niet alle, Michael Kors-uurwerken.

Het uiterlijk

Michael Kors heeft niet zo’n hoge prijs of zo’n hoog prestige als bijvoorbeeld Rolex – vervalsers zullen dus minder tijd en geld besteden aan het maken van vervalste Michael Kors-horloges dan aan de productie van luxemerken met een meer luxueuze uitstraling. Wanneer u een horloge onderzoekt waarvan u vermoedt dat het nep is, let dan op de details.

Het logo

Het Michael Kors logo op de wijzerplaat van het horloge moet perfect overeenkomen met het echte logo van het merk; zorg ervoor dat de letters op gelijke afstand van elkaar staan, dat ze van metaal van hoge kwaliteit zijn, en, het belangrijkste, dat ze de naam van het merk correct spellen. Vervalsers zullen waarschijnlijk niet de moeite nemen om elke letter afzonderlijk aan te brengen, dus zult u vaak valse horloges vinden met de letters van het logo onderaan verbonden door hetzelfde metaal waarvan ze zijn gemaakt – als het logo van het horloge op die manier is verbonden, kijkt u naar een vervalsing.