Webwizards
Image default
Aanbiedingen

Wat te zoeken in de beste kattenluik

Wat te zoeken in de beste kattenluik

Kattenluiken zijn een populaire oplossing voor huisdiereigenaren die hun katachtige een vrije doorgang van binnen naar buiten willen bieden – en weer terug. Deze deuren zijn meestal kleiner dan een standaard hondenluik en zijn meestal voorzien van een frame en een klep waar katten gemakkelijk doorheen kunnen. Zelfs voor binnenkatten kan een kattenluik een goede oplossing zijn om uw kat toegang te geven tot kamers waar de deur vaak gesloten is.

Het vinden van het juiste kattenluik met chip begint met het opnemen van de afmetingen van uw kat. Kattenluiken zijn er in verschillende maten, dus het is belangrijk om te zoeken naar een optie waar de grootste kat die de deur gebruikt gemakkelijk in past.

Grootte

Zoek een kattenluik met chip dat groot genoeg is om uw kat vrij te laten in- en uitstappen. Bekijk de afmetingen van de deur die u overweegt, samen met het aanbevolen gewicht voor katten die de deur gebruiken. Een goede vuistregel is om het breedste deel van uw kat te meten, samen met de afstand van de onderkant van de buik van uw kat tot zijn schouders. Tel twee centimeter bij beide metingen op om de ideale breedte en hoogte van een kattenluik met chip te vinden.

Type deur

Sommige kattenluiken zijn ontworpen voor installatie op elk type deur, inclusief binnen-, buiten-, holle- en massieve deuren. Kattenluiken voor buitendeuren bevatten meestal een klep om de opening van het kattenluik met chip af te sluiten. Wanneer u de beste kattenluik voor binnen kiest, zult u zien dat de meeste versies open doorgangen zijn zonder klep. Sommige van deze kattenluiken hebben een frame dat gemakkelijk kan worden gebeitst of geverfd om bij uw binnendeur te passen. Bovendien kunnen sommige kattenluiken ook aan een muur worden bevestigd, zodat uw kat een snelle doorgang heeft van de ene naar de andere kamer.

Sluitmechanisme

Een kattenluik met chip is ontworpen om uw kat gemakkelijk toegang te verlenen, maar het kan voorkomen dat u de toegang wilt beperken. Daarom zijn veel kattenluiken voorzien van een vergrendelingsmechanisme. De meest eenvoudige versie is meestal een plastic stuk dat naar beneden schuift en voorkomt dat het luik opengaat. Een meer geavanceerde viervoudige vergrendeling biedt echter meer controle. Met dit type vergrendeling kan de kattendeur zo worden ingesteld dat uw kat alleen naar binnen, alleen naar buiten, naar binnen en naar buiten of geen toegang heeft. De meest geavanceerde vergrendelingsmechanismen op kattenluiken maken gebruik van een magneet op de halsband van uw huisdier om het kattenluik met chip te openen of maken gebruik van een chip-reader om de unieke gps chip kat van uw kat te herkennen voordat deze wordt geopend.

Waar moet ik mijn kattenluik plaatsen?

Installeer een kattenluik met chip op een plaats waar uw kat gemakkelijk toegang heeft tot een plaats die vaak wordt bezocht. Voor katten die zowel binnen als buiten zijn, is een buitendeur een gebruikelijke plaats voor een kattenluik. Een kattenluik is echter ook handig bij binnendeuren om uw kat een snelle doorgang te geven naar een kamer waar de kattenbak of de etensbakjes staan. Veel huiseigenaren kiezen voor deze oplossing wanneer zij de kattenbak of de etensbak van hun kat in een wasruimte, badkamer of slaapkamer plaatsen, maar de deur naar die ruimte niet altijd open willen houden.