Webwizards
Image default
Dienstverlening

Waar moet je rekening mee houden als je een afzetcontainer gaat huren?

Wanneer je een woning gaat verbouwen, dan wordt er ontzettend veel afval geproduceerd. Hierbij kun je denken aan oud behang, bakstenen en houten balken die verwijderd zijn. Het is belangrijk dat bouwafval op een correcte en efficiënte manier verzameld wordt, zodat het afgevoerd kan worden naar een stortplaats. Als je een afzetcontainer gaat huren, dan zijn er enkele zaken waar je rekening mee moet houden. Welke zaken dit zijn, vind je in dit artikel. 

Asbest mag niet in een afzetcontainer

Eén van de belangrijkste punten waar je rekening mee moet houden, is dat asbest niet in een Renewi afzetcontainer gegooid mag worden. Dit heeft ermee te maken dat asbest zeer schadelijk is voor de gezondheid van mens en dier. Het moet op een correcte manier verwijderd en verzameld worden zodat het afgevoerd kan worden. Ga je binnenkort asbest verwijderen? Dan is het verstandig om daarvoor een bedrijf in te schakelen dat hier gespecialiseerd in is. Mocht je wel asbest in de afzetcontainer gooien, dan riskeer je een boete of je afzetcontainer wordt niet opgehaald. 

Reserveer een parkeerplaats

Wanneer je een afzetcontainer huren wilt, dan is het verstandig om een parkeerplaats te reserveren voor de afzetcontainer. Dit is nodig, want een afzetcontainer kan verzakken in zand en dat kan voor problemen zorgen. Daarnaast wordt een afzetcontainer gedragen door een speciale vrachtwagen en deze vrachtwagen moet ruimte hebben om bij de container te kunnen komen. De beste keuze die je kan maken, is dus het reserveren van een parkeerplaats zodat je een plek hebt voor de afzetcontainer. Het is dan wel zo netjes om ook de buren op de hoogte te brengen zodat dit geen verrassing voor ze is. 

Het afval wordt gerecycled 

Dit is geen punt waar je per se rekening mee moet houden, maar het is toch fijn om te weten dat al het bouwafval gerecycled wordt. Dit geldt zeker niet voor al het bouwafval, maar enkel voor bouwafval dat gerecycled kan worden. Het bouwafval dat niet gerecycled kan worden, wordt in veel gevallen vernietigd. Tijdens het vernietigen van het afval komt ontzettend veel energie vrij en dat wordt opgevangen. De opgevangen energie wordt vervolgens omgezet naar elektriciteit, warmte of stoom. Er gaat dus zeker niets verloren en dat is wel zo fijn om te weten

 

https://www.renewi.com/nl-be/afvalinzameling/afzetcontainers