Webwizards
Image default
Entertainment

De openingsdans voor je trouw en andere aandachtspunten

Het organiseren van een bruiloft is een opwindende, maar ook uitdagende onderneming. Er zijn veel details om aan te denken en veel beslissingen om te nemen, wat het plannen van een bruiloft behoorlijk overweldigend kan maken. Het is belangrijk om een budget te maken, een geschikte locatie te kiezen, een gastenlijst op te stellen en een planning te maken, inclusief de openingsdans voor de trouw.

Duidelijk budget opstellen

Een bruiloft kan duur zijn en daarom is het belangrijk om vooraf een realistisch budget op te stellen. Stel vast hoeveel geld je beschikbaar hebt en welke elementen prioriteit hebben. Een goed budget bevat een beschikbaar bedrag bij iedere categorie en helpt bij de verdere planning. 

Een locatie kiezen voor de trouw

Bij het kiezen van een locatie let je erop dat er voldoende ruimte is voor de beoogde hoeveelheid gasten. Kies voor één locatie voor alle feestelijkheden of voor een locatie voor het officiële gedeelte een locatie voor het feest waar het diner en de openingsdans tijdens de trouw plaatsvindt. Let erop dat de nodige voorzieningen aanwezig zijn.

Gastenlijst opstellen: wie wel en niet uitnodigen?

Bespreek samen met je partner wie je wel en niet uit wilt nodigen. De één trouwt in kleine kring met alleen naaste familie en vrienden, terwijl een andere een spectaculair feest voor honderden gasten organiseert. Zowel persoonlijke voorkeuren als het budget zijn hierbij van belang.

Maak een strakke planning

Voor de ceremonie wil je alles gedetailleerd gepland hebben zodat de ceremonie, receptie en andere feestelijkheden soepel verlopen. Zorg voor een goede dj of band, cateraar, een fotograaf of videograaf die alles vastlegt en een weddingplanner. Het is gebruikelijk om als stel een openingsdans op de trouw te doen en voor veel mensen is dit een moment waar ze naar uitkijken. Bij Dancepoint in Merksem neem je één of meerdere lessen om de perfecte openingsdans voor je bijzondere dag te leren.

https://www.dancepoint.be/