Webwizards
Image default
Dienstverlening

De enige echte asbestexpert voor uw gebouw

Bent u als particulier of zelfstandige op zoek naar een asbestexpert die uw gebouw kan inspecteren? Dan is het een goed idee om eens een kijkje te nemen op aspadvies.be. Deze firma is gevestigd in Baasrode en rijdt het hele land door om gebouwen te inspecteren en adviezen op te stellen. Komt u via hen te weten dat er erg veel asbest in uw gebouw zit? Dan helpen zij u om een sloopopvolgingsplan op te stellen en een omgevingsvergunning te verkrijgen. Op die manier verwijdert u de asbest uit uw gebouw efficiënt, reglementair en vooral veilig voor mens en omgeving.

Een sloopopvolgingsplan voor een gebouw vol asbest

In een sloopopvolgingsplan, of SOP, worden alle afvalstoffen die zullen vrijkomen bij sloopwerken opgelijst. Denk hierbij aan asbest, maar ook loodverf, teer en chroom 6, maar evengoed niet-gevaarlijke afvalstoffen. Op die manier weten u, de omgeving en de regering exact wat er geproduceerd zal worden qua afval en kan u op de juiste manier te werk gaan. Wanneer heeft u nu zo’n plan nodig? Wel, als u een omgevingsvergunning nodig heeft voor de werken en uw niet-residentieel gebouw meer dan 1000 kubieke meter is of een residentieel gebouw vanaf 5000 kubieke meter bouwvolume. Ook infrastructuurwerken hebben een plan nodig, en dit al vanaf 250 kubieke meter. Het SOP moet vaak ook ingediend worden bij Tracimat, de sloopbeheersorganisatie, voor een conformiteitsverklaring waarmee het puin goedkoper kan worden afgevoerd. Hoort u het na al deze informatie al donderen in Keulen? Geen stress! De asbestexpert van ASP Consulting staat klaar om u van begin tot einde te begeleiden en de nodige documenten aan te vragen bij Tracimat indien u dit niet zelf wenst te doen.

Laat de documentatie over aan deze expert

Nadat u uw omgevingsvergunning heeft verkregen, is het tijd voor de volgende stap. Vertrouw op de asbestexpert van deze firma en wees er zeker van dat u volledig veilig en reglementair te werk gaat, zonder de gezondheid van aannemers en bouwwerkers in gevaar te brengen. Neem dus zeker een kijkje op hun website om meer te ontdekken over wat zij voor u kunnen betekenen.

https://aspadvies.be/