Webwizards
Image default
Woning en Tuin

3 tips om meer plezier te hebben in het schoonmaken

Schoonmaken is onvermijdelijk. Als je een eigen huis bezit, moet je deze wel schoonmaken om het wooncomfort hoog te houden. Bovendien is dit ook belangrijk voor de gezondheid. Stiekem is het iets waar we altijd enorm tegenop kijken en wat ons erg belemmert in de vrije tijd. Als het eenmaal achter de rug is, worden we echter vaak wel heel blij van het resultaat. Het is niet nodig om jezelf nog meer te kwellen door ook nog eens enorm op te kijken tegen het schoonmaken. Hoe lastiger je het vindt, hoe moeilijker het gaat zijn om je tot je dagelijkse huishoudelijke taken te zetten. Daarom is het belangrijk dat je plezier gaat beleven aan het schoonmaken. Dat klinkt misschien als een mission impossible, maar met de volgende 3 tips gaat het je zeker lukken!

1.      Schaf goede schoonmaakmiddelen aan

Op de eerste plaats is het belangrijk om van de juiste producten gebruik te maken. Het kan het schoonmaken enorm belemmeren als je niet de juiste materialen gebruikt. Met goede schoonmaakmiddelen ben je simpelweg veel sneller en wordt het daardoor ook een stuk leuker om aan de slag te gaan. Kies hierbij met name voor producten die je voor meerdere doeleinden kunt gebruiken zoals een kwalitatieve desinfectiespray. Deze spuit je snel op de te behandelen oppervlakten, even een doekje er langs halen en het glimt je weer tegemoet. Zo eenvoudig kan het zijn en leuk kan het zijn.

2.      Doe het samen

Het is natuurlijk veel leuker en sneller om het samen te doen. Ga dan ook niet in je eentje staan schoonmaken als er nog veel meer mensen in het huis wonen. Betrek het gehele gezin. Van jong tot oud. Al vanaf zeer jonge leeftijd kunnen kinderen best helpen in het huishouden. Dat begint bij het opruimen van het eigen speelgoed tot het dekken van de tafel en het inruimen van de vaatwasser. Hoe ouder je kinderen worden, hoe groter hun taken mogen zijn. Zo breng je ze niet alleen verantwoordelijkheidsgevoel mee, maar je leert ze ook nog eens hoe ze het huishouden moeten doen. Een goede les voor later en stiekem ook heel gezellig om het samen te doen.

Zijn jullie van nature zeer competitief aangelegd? Maak er dan een wedstrijd van. Wie kan het snelst zijn of haar ruimte schoonmaken? Zorg voor een beloning voor de winnaar. Zo is het zo schoonmaken snel gebeurd en wordt het ook nog eens heel leuk om te doen.

3.      Beloon jezelf aan het einde van de week

Het is echt niet gemakkelijk om een hele week het huishouden op orde te houden. Je mag dan ook best trots zijn als de was weg is gewerkt en het huis er netjes uitziet. Daar mag dan ook wel een beloning voor worden gegeven. Bijvoorbeeld in de vorm van wat lekkers bij de koffie of een lekkere lunch buitenshuis. Zo wordt het leuk om schoon te maken. Je weet immers ook wat er tegenover staat.