Webwizards
Image default
Electronica en Computers

Steeds meer toepassingen voor een afstandssensor

Een afstandssensor wordt bij verschillende disciplines gebruikt. De bekendste zijn wellicht de bouwsector en de wegenbouw. Hier is nauwkeurig meten immers van groot belang. Bij de bouw van een huis of een bedrijfspand is het van groot belang dat de aanwijzingen op de bouwtekening nauwgezet worden opgevolgd om constructiefouten te voorkomen. Een afstandssensor kan nauwkeurig bepalen waar de muren moeten komen en hoe de fundering daaronder moet worden geplaatst. Op die manier is de kans klein dat er later een ernstige fout wordt ontdekt die het pand onveilig maakt.

Afstandssensoren in toepassingen voor particulieren

De afstandssensor wordt meestal gebruikt bij productieprocessen en grote projecten. Maar ook particulieren hebben ermee te maken. Het bekendste voorbeeld is de cruisecontrol in de auto. De sensor in de auto ‘kijkt’ op de weg om ervoor te zorgen dat de auto bijtijds afremt als het overige verkeer te dichtbij komt. Bij moderne vrachtwagens gaat dit nog veel verder. Sensoren zorgen dat de vrachtwagen zijn eigen baan houdt, ook als de chauffeur niet goed oplet. Ook ondersteunt een cruise-control de chauffeur bij het rijden van bochten. Hierdoor wordt het besturen van een vrachtwagen een stuk veiliger.

Wie maakt de beste sensoren?

Afstandssensoren worden gemaakt door hierin gespecialiseerde bedrijven. DIS sensors is hier een goed voorbeeld van. Zij produceren niet alleen afstandssensoren maar ook sensoren voor het meten van hoeken maar ook inclinometers. Daarnaast kunt u hier terecht voor maatwerk als u een speciaal soort sensor nodig heeft. Voor leveringen in landen buiten België kunt u terecht bij één van de distributeurs. Een overzicht is te vinden op de website. Hier vindt u uiteraard ook de contactgegevens voor het aanvragen van een offerte, het plaatsen van een bestelling of als u een vraag heeft. Er wordt dan zo snel mogelijk contact met u gezocht om u zo goed mogelijk van dienst te zijn.

 

https://dis-sensors.com/be-nl/